Menu
Pavelka Pavelka Pavelka Pavelka Pavelka

Rodinné vinárstvo a vinohradníctvo Pavelka už od roku 1995

Pavelka - Pálava

Život je príliš krátky na to, aby sme pili zlé víno

Vinohradníctvo a vinárstvo založil v roku 1995 Ing. Milan Pavelka. Svoje dlhoročné skúsenosti z oblasti pestovania hrozna a výroby vína ako aj pokračovaním tradície svojich predkov, zúročil vo svojom rodinnom vinárstve. Do vienka dostali vinársku krv aj jeho deti, sprevádzajú ho pri jeho životnom diele a plnení sna ruka v ruke aj s manželkou.

zistiť viac o vinárstve

Novinky a podujatia

Hľadáme obchodného zástupcu

V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať.

Kontakt
Deň otvorených pivníc® 2016

Deň otvorených pivníc® 2016

8000 nažhavených vínomilcov vystupuje z áut a autobusov, začína sa okupácia pivníc na MVC. 17. ročník podujatia, ktoré sa koná už tradične koncom novembra láka k sebe milovníkov vína ako sladké plody viniča škorce. Určite sa nebudete nudiť, veď pivnice otvára viac ako 150 vinárov od Bratislavy až po Trnavu.

Viac informácií
Všetky novinky a podujatia

Vybrané vína

Paves červený 2013

Paves červený 2013

víno červené, suché, cuvée, barikové
obsah alkoholu je 13,0 %
podávajte vychladené na teplotu 15° – 18° C

Charakteristika: Vlajková loď spoločnosti. Paves je jedinečné cuvée odrôd Cabernet Sauvignon, Frankovka modrá a Neronet, dopestovaných na južných svahoch Malých Karpát. Víno Vás očarí neopakovateľnou vôňou bobuľového ovocia a plnosťou, ktorú získalo zrením v barikových sudoch. Toto značkové cuvée firma VPS pripravuje už od roku 1999. Kupáž pripravujeme veľmi starostlivo iba vo výnimočných ročníkoch. Snažíme sa dodržať dominantné znaky – lahodnosť, plnosť, nevtieravosť a príjemnú farebnosť. Podobne ako pri výrobe parfumov spoliehame na hlavu, ktorou je Cabernet sauvignon spolu základ tvorí vyrovnaná Frankovka a srdcom, ktoré naše cuvée poháňa je Neronet – nenápadný a spoľahlivý. Na výrobu PAVESU sa používa 1/3 nových barikových sudov.

Detail tohto vína
Rizling rýnsky

Rizling rýnsky

víno biele, suché, akostné odrodové
ideálne víno k bravčové mäso, hydina, tvrdé zrejúce syry
podávajte vychladené na teplotu 9° – 11° C

Charakteristika: Víno je žlto-zelenkastej farby s medovo-lipovým buketom, ktorý je typický pre túto odrodu. Môže voňať aj po marhuľovom kvete. Plná korenistá chuť s výraznými kyselinami. Vyniká svojou harmóniou.

Detail tohto vína
Rizling vlašský

Rizling vlašský

víno biele, suché, akostné odrodové, neskorý zber
obsah alkoholu je 12,8 %
obsah kyselín je 6,5
obsah cukru je 3,0
ideálne víno k bravčové mäso, hydina, syry, ryby
podávajte vychladené na teplotu 9° – 11° C

Charakteristika: Patrí medzi tradičné odrody pezinských viníc. Hrozno zrelo na južných svahoch Malých Karpát, ktoré robia náš „Vlašák“ jedinečným. Má sýtu zlatisto-zelenkavú farbu. Príjemná ovocná vôňa broskýň, ananásu a citrusových plodov plynule prechádza aj do lahodnej a sviežej chute. Dochuť je dlhá a elegantná s nádychom lipového kvetu. Toto víno Vás nikdy nesklame a je vhodné ku každej príležitosti.

Ocenenia:
  • AWC Vienna 2016
Detail tohto vína
Všetky vína v ponuke

Máte viac ako 18 rokov?

Máte viac ako 18 rokov?

Víno patrí do rúk len osobám starším ako 18 rokov, nech už je akokoľvek dobré. Potvrďte nám preto svoj vek.

Áno, mám viac ako 18 rokov